Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Nové Sedlo 16.června (VSČR) Vydařená vernisáž reprodukcí obrazů slavných malířů na hradu Krakovec byla završena výtěžkem, který nikdo neočekával.

Na závěru měsíce května proběhla, pod dohledem hlavního koordinátora projektu mjr. Ing. Bc. Michala Charváta, v prostorech Státního hradu Krakovec aukce obrazů odsouzených žen z Věznice Nové Sedlo – objektu Drahonice, jednoho z příslušníků objektu a dokumentaristy Kabinetu dokumentace AVS ČR PhDr. Ondřeje Hladíka.

Aukce završila třítýdenní výstavu obrazů, která byla po celou dobu svého konání velmi kladně hodnocena návštěvníky hradu. Odpolednem opět provázel známý moderátor pan Alexander Hemala. O zábavu se postaraly děti z Dětského domova z Žatce a to hezkým tanečním vystoupením.

Původní záměr, dát k prodeji deset obrazů odsouzených, vzal za své již při vernisáži a tak prodej dalších obrazů byl již čímsi navíc. Již při vernisáži projevili lidé velký zájem o mnoho vystavených obrazů. Z celkového počtu 28 obrazů zůstaly čtyři neprodané, které budou dále nabídnuty k prodeji vedením Klubu přátel dětí dětských domovů, pro které byl výtěžek určen. A tak lze prozatím konstatovat, že vybraná částka více jak 31.000,- Kč, je nad veškerá očekávání a zajisté pomůže tam, kde je potřeba.

V příštím roce doufáme, že se  podaří uskutečnit druhý ročník této akce. Obrazy jsou již tvořeny.

eko

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.