Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

MÍROV 15. listopadu (VS ČR) - Vybraní odsouzení Specializovaného oddílu pro odsouzené s poruchou duševní a poruchou chování Věznice Mírov zhotovili na žádost pastorační asistentky Pavlíny Pospíšilové, Hospicová péče Caritas – pracoviště Šumperk, dřevěná srdíčka, za účelem podpory charitní mobilní hospicové péče realizované v pracovišti Šumperk.

Zprostředkování kontaktu a komunikaci s věznicí, za osobní povzbuzení i podporu širší spolupráce Věznice Mírov s Hospicovou péčí Caritas, kterou poskytuje Hospic na Sv. Kopečku, zajistil v rámci výroby dřevěných srdíček hlavní kaplan Vězeňské služby ČR Otto Broch.

V mírovské vězeňské dílně daného oddílu, kde v největší míře probíhá výroba dřevěných hraček v rámci pracovní aktivity, bylo díky našim dvěma odsouzeným vyrobeno 64 zcela originálních dřevěných srdíček. Každé bylo jiné, ručně opracované. Tato srdíčka byla předána vedením Věznice Mírov v rámci akce „Týden pro mobilní hospice“ v pátek dne 13. 10. 2023 zástupcům Charity Šumperk a Hospicové péče Caritas, která zajišťuje mobilní hospicovou péči na území téměř celého Olomouckého kraje.

Taktéž bylo domluveno i pokračování a rozšíření spolupráce do budoucna na všechna tři pracoviště (Olomouc, Zábřeh a Šumperk).

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X