Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

MÍROV 11. února (VS ČR) - Ve čtvrtek 10. 2. 2022 byl ve Věznici Mírov ukončen další cyklus resocializačního programu pro odsouzené, vytvořený Londýnskou probační službou pro EU TF projekt „Podmíněné propuštění s dohledem – parole – rozvoj efektivní spolupráce mezi justičními složkami“ - ZASTAV SE, ZAMYSLI SE A ZMĚN SE (3Z).

Hlavním cílem programu 3Z bylo vést odsouzené k vytvoření si adekvátního náhledu na trestnou činnost. Jednotlivé body programu podněcovaly odsouzené ke změně postojů a myšlení vedoucích ke kriminálnímu jednání. Odsouzení byli motivováni k získání nových sociálních dovedností a k nekriminálnímu soběstačnému způsobu života.

Ačkoliv byly pro samotnou realizaci programu podmínky ve věznici ztíženy, v souvislosti s opatřením covid-19, nakonec se s tím, jak odsouzení, tak i samotní lektoři speciální pedagog František Richter a sociální pracovník Vlastimil Štrpka, zdárně vypořádali a plánovaný cyklus byl úspěšně ukončen.

Programu se zúčastnilo 11 odsouzených, kteří po jeho ukončení obdrželi certifikát o absolvování. Certifikát za vedení věznice předala osobně odsouzeným, vedoucí oddělení výkonu trestu Miroslava Bezděková.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.