Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

MÍROV 5. března (VS ČR) - Odsouzení často uvíznou v mentalitě selhání a ve špatných rozhodnutích, která vedou k cyklu trestné činnosti. Tvrdost prostředí, nebezpečí a izolace, které zažívají, ale i ztráta totožnosti, mnohé vedou k tomu, že hledají způsob, jak tuto nespokojenost vyřešit. Potřebují prožít změnu v srdci i mysli, než se změna začne projevovat v jejich chování a postojích. Hledání a nalezení duchovního směru jim umožňuje vytrvat, pochopit svou situaci a získat naději, že to zvládnou.

Program Vězňova cesta pomáhá prolomit cyklus trestné činnosti. Je to počátek procesu restorativní justice, která odsouzeným nabízí příležitost změnit to, jak vnímají sami sebe, jiné i Boha. Přináší příležitost prožít uzdravení a odpuštění tím, že se odsouzení ve VTOS naučí přijímat zodpovědnost za svá rozhodnutí.

Program Vězňova cesta byl započat ve Věznici Mírov v roce 2023 a pokračuje i v roce 2024. Dne 27. 2. 2024 skončil druhý běh a celkem jej absolvovalo 12 odsouzených. Tento program v zajištění kaplana věznice Jana Majera je realizován pod vedením Mezinárodního vězeňského společenství Praha.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X