Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

MÍROV 29. května (VS ČR) - Dne 16. května 2023 proběhla ve věznici pro odsouzené přednáška bývalého vyhazovače a vicemistra Německa v kulturistice Korneliuse Novaka. Přednáška byla zrealizována pod patronací kaplana věznice Jana Majera.

Kornelius Novak se narodil v roce 1975. Vyrůstal v Německu, kdy během dospívání chodil do skautu a trávil čas v posilovně. Vypracoval se až k titulu vicemistra v kulturistice. Sám Novak stál u zrodu evropského svazu motorkářů a založil klub křesťanských motorkářů Holy Rides Germany.

Momentálně žije ve Švédsku. Jako pastor a misionář se věnuje evangelizaci v různých zemích, včetně České republiky. Napsal několik knih, mezi nejznámější patří „Křížem krážem na scéně“, kde představuje bouřlivé životy svých dvaceti přátel i toho svého.

Přednáška v podání v podání Kornelia Novaka byla zajímavá o tu skutečnost, že se nejednalo o profesionálního církevního teologa, ale o motorkáře, který teologickou školu vystudoval až v pozdější době. Skutečné životní příběhy používá jako klíč k otevírání otázek etiky, smyslu života a opravdových hodnot.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.