Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Dne 23. 1. 2020 zavítal Ježíšek do Mateřské školky ve Svitavách, ulice Marie Majerové 13. Nebyl sám. Měl sebou nůši plnou dřevěných a plyšových hraček. Náš Ježíšek však nebyl skutečný. Do jeho role se v tomto případě musel vcítit ředitel Věznice Mírov plk. Mgr. Roman Mišák, tedy ředitel věznice, ve které sami vězni vyrobili pro naše nejmenší tyto krásné dřevěné a plyšové hračky.

Dle učitelek oddělení s názvem Sluníčka se děti již od rána těšily, co jim Ježíšek přinese za krásné hračky a po příchodu zástupců věznice do oddělení, jen tiše seděly na svých židličkách s očekáváním, až se budou moc jít na hračky podívat. Očička jim jen jiskřila.

Když bylo vše řádně nachystáno k předání a i sami plyšoví medvědi se usadili na svých místech a přestali brumlat, které nové kamarády ve školce asi budou mít, nastal ten očekávaný čas a děti se šly i se svými učitelkami, za přítomnosti ředitelky mateřské školky pí. Hany Popelkové, DiS., podívat, co jim pan ředitel věznice přivezl. Při jejich pohledu na široké spektrum hraček na nich bylo vidět, že z počátku ani neví, kterou si vzít jako první. Každé dítě si však hned vybralo svého plyšového kamaráda, kterého již nechtělo dát z ruky a s paní ředitelkou mateřské školky bylo domluveno, že si svého „plyšáka“ vezmou domů. Kamarádů totiž není nikdo dost a těch plyšových se to týká ještě více.

Co dodat závěrem? Snad jen to, že hračky z mírovské věznice zase udělaly velkou radost pro naše prcky, rozzářily jejich tvářičky, a to bylo asi to největší poděkování pro nás.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.