Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

MÍROV 27. září (VS ČR) - Věznice Mírov rozšířila okruh spolupracujících neziskových organizací z regionu a podpořila specifickou sociální službu tentokrát ze Šumperska. Vězni zařazeni ve specializovaném oddílu pro výkon trestu odsouzených s poruchou duševní a poruchou chování, kteří se dlouhodobě v rámci své pracovní aktivity zabývají výrobou dřevěných hraček a didaktických pomůcek, udělali v pondělí dne 25. září 2023 radost klientům Centra Therasuit, neziskové organizace PONTIS Šumperk o.p.s.

Dřevěné hračky v počtu 20 ks za věznici předali ZVOVT-DS Lucie Rozsívalová a speciální pedagog určeného oddílu Libor Jurásek. PONTIS Šumperk o.p.s. byl zastoupen mimo jiné i ředitelkou společnosti Bohdanou Březinovou.

Jsme velice rádi, že výrobky našich odsouzených udělají nejmenším klientům Centra Therasuit potěšení, a naším přáním je, aby jim radost dělaly co nejdéle.

PONTIS Šumperk o.p.s. je nestátní nezisková organizace poskytující sociální služby širokému spektru obyvatelstva, a to od nejmenších dětí až po seniory a osoby se zdravotním postižením. Klientské Cetrum Therasuit je služba určena pro osoby s pohybovým postižením, ať už vrozeným (např. děti s dětskou mozkovou obrnou) nebo získaným během života po úrazech či nemocech. Služba je určena pro osoby, které k pohybovému postižení mají přidružené i jiné smyslové postižení a jsou ve věku od 1 roku do 64 let. Je zaměřena na intenzivní a individuální nácvik sociálních schopností a dovedností, tak aby se zlepšila samostatnost a soběstačnost osob s pohybovým postižením a mohly se zapojit co nejlépe do běžného života svých vrstevníků a společnosti.  

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.