Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

MÍROV 29. května (VS ČR) - Dne 17. 5. 2023 proběhla ve věznici beseda na pomoc osobám ve výkonu trestu odnětí svobody a při jejich návratu do běžného života. Téma besedy bylo: exekuce, dluhy a insolvence.

Exekutorka Blanka Březinová z Exekutorského úřadu Bruntál a zástupce spolku LIGHTHOUSE Petr Schneedörfler ještě ani neusedli na svá místa a odsouzení již pokládali první dotazy. Diskuze byla pro všechny velice přínosná a rozběhla se mnoha směry. Řešily se exekuce, insolvence, podmíněné propuštění a mnoho dalšího, co odsouzené zajímá. Odsouzení byli připraveni a využili více než 2 hodiny na to, aby se dozvěděli co nejvíce. Již druhý den po besedě letěly oběma přednášejícím další dotazy odsouzených mailem skrze sociální pracovnici věznice. Nejednalo se totiž pouze o jednorázovou besedu, ale především o navázání spolupráce s exekutorkou Blankou Březinovou v další pomoci při řešení složitých dluhových otázek a exekucí našich odsouzených. Akce se konala v rámci podpory standardizovaného programu VS ČR zaměřeného na finanční gramotnost a dluhové poradenství – FGDP a spolupráce mezi Vězeňskou službou ČR a Exekutorskou komorou ČR.          

Oběma přednášejícím se přístup odsouzených velice líbil a jsou nakloněni další spolupráci.

Pan Petr Schneedörfler do věznice přivezl i dvě tabule s informacemi týkajících se exekucí, které budou operativně používány pro potřeby odsouzených. 

Celá akce proběhla pod garancí sociální pracovnice věznice Dominiky Baroňové a zástupkyně vedoucího oddělení výkonu trestu Lucie Rozsívalové.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.