Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 26. května (VS ČR) - Věznice Kynšperk nad Ohří ve spolupráci s úřadem práce v Sokolově přichystala pracovní seminář pro možné zaměstnavatele osob ve výkonu trestu odnětí svobody.

Akce se zúčastnili vedle potenciálních zaměstnavatelů zástupci úřadu práce v Sokolově a Rubikon Centra. Účastníky workshopu přivítal ředitel věznice Petr Popelář, který se ujal funkce v polovině května a měl tak možnost seznámit se s dalšími zástupci spolupracujících subjektů a projednat možnosti další spolupráce.  

Vedoucí zaměstnávání vězněných osob Martina Hazuková pak hosty seznámila s historií a vývojem věznice i aktuální situací a pomocí názorné prezentace je informovala o způsobech a podmínkách zaměstnávání. Podrobné informace si vyměňovali všichni během debaty při prohlídce areálu věznice.

„Na dnešní akci jsem měl příležitost představit možnosti spolupráce naší organizace se zaměstnavateli při přípravě na propuštění odsouzených, zejména v jejich podpoře při získání zaměstnání, a to jak během výkonu trestu, tak následně na svobodě. Rubikon Centrum by mohlo podpořit klienty při jejich sociální stabilizaci a zvýšit tak šanci na udržitelnost v zaměstnání např. i po konci zkušební doby. Bylo velmi zajímavé vidět výrobní provozy ve věznici, zejména různorodost průmyslové výroby a pestrost pracovních zkušeností, které mohou odsouzení během výkonu trestu získat. Podmínky pro zaměstnavatele vidím jako velmi zajímavé a motivační pro spolupráci s kynšperskou věznicí“, sdělil Milan Roháč, odborný poradce Rubikon Centra pro Karlovarský kraj, .

Další podobnou akci plánuje věznice s oblastní pobočkou úřadu práce v Sokolově na podzim a ke spolupráci chce přizvat i současné zaměstnavatele, kteří by se tak mohli podělit se zájemci o zaměstnávání o své zkušenosti.  

Zaměstnávání odsouzených patří mezi priority vězeňské služby a Petr Popelář chce této oblasti věnovat maximální pozornost stejně jako jeho předchůdkyně Martina Gänsel.  

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X