Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ/KARLOVY VARY 3. prosince (VS ČR) - Včera odpoledne byla v prostorách Krajské knihovny v Karlových Varech zahájena vernisáž výstavy výtvarných prací odsouzených. Jedná se o první expozici svého druhu. Organizátoři akce, Krajská knihovna a Věznice Ostrov, přizvali ke spolupráci i další dvě věznice v kraji – Horní Slavkov a Kynšperk nad Ohří a návštěvníci knihovny tak mohou do 27. prosince t. r. vidět některá díla zhotovená vězni z těchto tří vězeňských zařízení.

Kynšperská věznice přivezla k expozici obdivuhodné modely plachetnic a aut, které odsouzení muži vyráběli v rámci volnočasových aktivit. Návštěvníky zaujme jistě i haptický model relikviáře sv. Maura, vyrobený vězni v modelářské dílně hornoslavkovské věznice, obrazy a keramika od odsouzených z Ostrova a další díla.

Výběr exponátů zajistili vybraní pracovníci věznic ve spolupráci s ředitelem knihovny Vratislavem Emlerem, který s plukovníkem Pavlem Zangem, ředitelem Věznice Ostrov, akci slavnostně zahájil. Spolu s prvním zástupcem ředitele Věznice Kynšperk nad Ohří plukovníkem Ladislavem Pokorným se akce zúčastnili vedoucí oddělení zaměstnávání vězněných osob Radek Jirsa z Věznice Horní Slavkov, bečovský kastelán Tomáš Wizovský a další hosté.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.