Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

 

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 23. července (VS ČR) - Věznice Kynšperk nad Ohří dlouhodobě spolupracuje s obecně prospěšnou společností VOLONTÉ CZECH Praha na projektech podporujících začleňování osob po výkonu trestu odnětí svobody do společnosti. Programy jsou zaměřeny na reintegraci, rekvalifikaci a oddlužení vězněných osob s následným resocializačním programem, který v sobě zahrnuje ubytování, pomoc adiktologické poradny, kurátora a terapeutické skupiny a zajištění pracovního zařazení v automobilovém průmyslu.

Výkonná ředitelka společnosti pro projektovou činnost Zuzana Bejó během zpracování záměru na řešení dalších programů včetně motivačních navazujících na připravovaný projekt „Aplikace Good Lives Model v českém vězeňství“, jehož cílem je implementace nového zahraničního terapeutického programu pro pachatele násilné trestné činnosti, spolupracovala s odborníky z oddělení výkonu trestu kynšperské věznice. „Během přípravy záměru jsme úzce spolupracovali se speciálními pedagogy Romanem Hejlem a Milanem Jourou. Velmi jsem proto uvítala, že ředitel věznice vyhověl mé žádosti a na projednání předkládaného záměru naší společnosti na ministerstvu práce a sociálních věcí uvolnil pana Jouru, který mohl zodpovědět otázky hodnotící komise zaměřené na prostředí věznice a chování osob ve výkonu trestu“, potvrdila.

„Spolupráci vnímáme jako důležitý prvek ke snižování recidivy a k řešení dalších otázek spojených s výkonem trestu odnětí svobody. Vzhledem k dosavadním velmi dobrým zkušenostem máme zájem o další spolupráci, vysvětlil ředitel věznice Martin Klapper.  

 

VOLONTÉ CZECH o.p.s. se dlouhodobě zabývá problematikou zaměstnanosti ohrožených skupin a pomáhá svým klientům s orientací na trhu práce a hledáním zaměstnání.

 

 

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.