Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 22. srpna (VS ČR) - První odsouzení otcové se mohli o víkendu setkat se svými dětmi mimo věznici. Kynšperská věznice se zapojila mezi vězeňská zařízení, která realizují programy na podporu vztahů vězněných osob se svými rodinami, zejména dětmi a mimo oplocenou část věznice vybudovala pro setkávání areál s houpačkami, prolézačkami a dalšími herními prvky pro děti.

Uchovat vztah mezi dítětem a odsouzeným rodičem může být obtížné. Pro většinu vězněných otců je kontakt se svými dětmi důležitým prvkem na cestě k nápravě a věznice chce tuto oblast podporovat a umožnit dětem návštěvy rodiče v méně nehostinném prostředí.

Jedná se o vhodný způsob podpory a rozvoje sociálních vazeb, které odsouzeným otcům pomáhají po propuštění zapojit se znovu do běžného života a snižují riziko recidivy.

Na realizaci projektu spolupracuje věznice se společností VOLONTE CZECH, o. p. s., která dodala část herních prvků.

"Vybavení jsme zajistili v rámci projektu Hledáme při pandemii nové formy práce s rodinami odsouzených financovaného ministerstvem spravedlnosti z programu podpory práce s rodinami osob odsouzených k výkonu trestu odnětí svobody", vysvětila výkonná ředitelka projektu Zuzana Bejó.

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X