Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 28. března (VS ČR) – Pracovníci Věznice Kynšperk nad Ohří navštívili v Sokolově studenty Integrované střední školy technické a ekonomické, aby jim představili činnost vězeňské služby a seznámili je s možnostmi pracovního uplatnění.

Během besedy se posluchači seznámili se strukturou Vězeňské služby ČR a náplní činnosti jednotlivých úseků. Podrobněji se seznámili s problematikou činností na oddělení vězeňské stráže a oddělení výkonu trestu.

V další části se seznámili s podmínkami výkonu trestu a organizací života odsouzených na běžném oddělení i s režimem v uzavřeném oddělení pro výkon kázeňských trestů.

Upoutala je sbírka nepovolených věcí zabavených odsouzeným při kontrolách příslušníků dozorčí a strážní služby. Se zájmem sledovali názorné ukázky užití donucovacích prostředků využívaných například při eskortách a někteří studenti využili možnosti si je prakticky vyzkoušet .

Zaměstnanci věznice posluchačům zodpověděli řadu dotazů a informovali je o možnostech uplatnění ve služebním i pracovním poměru. Seznámili je s podmínkami přijímacího řízení a předali účastníkům informační a prezentační materiály.

peb

Sdílet článek

Facebook
Platforma X