Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 18. září (VS ČR) - Věznice Kynšperk nad Ohří se v sobotu 16. září účastnila v Habartově pietního aktu, který připomíná tragické události z roku 1938, kdy při službě vlasti padli čtyři příslušníci ozbrojených sil Československé republiky a k Pomníku četníků položila květiny. Zapojila se také do 1. ročníku charitativního pochodu.

Prapor SOS Falknov nad Ohří, z. s. pořádá pietní akt každoročně a město Habartov se v této souvislosti rozhodlo vytvořit tradici pochodů, které by dostaly do povědomí široké veřejnosti tyto historické události a podpořily propagaci armády ČR a dalších ozbrojených sborů.

Součástí této akce byl odpolední program, kde příslušníci se svými služebními psy představili veřejnosti některé ukázky své činnosti. Návštěvníci měli možnost shlédnout simulaci zadržení vězněné osoby při útěku z vozidla, likvidaci výtržnosti na cele nebo vyhledání omamných a psychotropních látek.

Zájemci si měli možnost prohlédnout i vyzkoušet jednotlivé části výstroje, obeznámit se s některými částmi výzbroje jako je expanzní zbraň Kraken či beranidlo a vyzkoušet si posezení v eskortním vozidle.

Zaměstnanci věznice se také zapojili do 1. ročníku charitativního pochodu, z jehož výtěžku město přispěje Dennímu centru Mateřídouška, o.p.s. na nákup počítačové sestavy, která nabízí možnost efektivní komunikace lidem s vážným tělesným postižením.

peb

Sdílet článek

Facebook
Platforma X