Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 21. března (VS ČR) – Studenty maturitních ročníků TRIVIS – Střední školy veřejnoprávní, s. r. o. navštívila v Karlových Varech skupina pracovníků kynšperské věznice, aby jim představila činnost vězeňské služby a přiblížila možnosti pracovního uplatnění.

Studenti se zajímali zejména o podmínky přijetí do služebního poměru, jak probíhají fyzické testy i jaké je finanční ohodnocení. Informace související s nabídkou práce a podmínkami pro přijetí k vězeňské službě jim poskytl Jiří Prančl z personálního oddělení. Zástupce vedoucího oddělení výkonu trestu Ondřej Lukáč je pak seznámil s organizací života odsouzených, přiblížil jim práci dozorců, vychovatelů i dalších odborných zaměstnanců.

V druhé části setkání se studenti seznámili s činností kynologů, kterou jim představil vedoucí výcvikového střediska služební kynologie Jiří Formánek a nechyběla ani praktická ukázka vyhledávání návykových látek.

Věznice tak naplňuje Memorandum o vzájemné spolupráci, které podepsala ředitelka věznice Martina Gänsel a ředitelka TRIVIS – Střední školy veřejnoprávní, s. r. o. Vendula Pušová v září loňského roku. 

V listopadu pak první studenti absolvovali ve věznici týdenní stáž, při které se seznámili s celkovým fungováním věznice. „Seznámili se tu s organizací života odsouzených, režimem v uzavřeném oddělení pro výkon kázeňských trestů, i s činností příslušníků vězeňské stráže a dozorčí služby. Nechyběla oblast sociální práce, logistika, správní a ekonomické činností apod.“,, vysvětluje Jiří Prančl.

Na jarní měsíce chystáme pro druhé ročníky praktické ukázky služební kynologie a pro třetí exkurze do věznice", doplnil vedoucí personálního oddělení Martin Hámor.

Obě strany se zavázaly spolupracovat v oblasti prevence kriminality, v oblasti vzdělávacích aktivit na úseku veřejného pořádku, bezpečnosti a penologie a vytvářet studentům předpoklady pro výkon budoucího povolání.

peb 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X