Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 9. listopadu (VS ČR) – Zástupci kynšperské věznice navštívili Dům dětí a mládeže v Sokolově na akci BENE – Bezpečně a nebezpečně a se svými služebními psy předvedli ukázky výcviku poslušnosti, vyhledávání drog a zadržení pachatele.

Projektový den pořádal Dům dětí a mládeže v Sokolově  (DDM) se zaměřením na prevenci kriminality, dopravní výchovu, zdravovědu i mezilidské vztahy a jeho cílem je zapojit děti předškolního věku do zájmového vzdělávání a smysluplného využití volného času a prevence negativních jevů ve společnosti.

Děti ve skupinách plnily úkoly na různých stanovištích s využitím vnitřních i venkovních prostor DDM. Jedno ze stanovišť měl na starosti Michal Plecho z oddělení vězeňské stráže kynšperské věznice, který zde přes 20 let vede kroužky Modelář a Paintball. V kroužku modelářů  učí děti stavět a řídit modely letadel. V paintballu se mu dokonce povedlo vychovat hráče profesionálního týmu hrajícího nejvyšší světovou ligu. 

Všechny děti obdržely ocenění v podobě medaile a několika drobných dárků, které jim předali zástupci spolupořádajících organizací.  

Na realizaci projektu se dále podíleli hasiči, záchranná služba, policie, Besip, město Sokolov.

 

peb

Sdílet článek

Facebook
Platforma X