Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ/ PRAHA 8. září (VS ČR) – Věznice se i v tomto roce účastnila Běhu se Žlutou stužkou - Yellow Ribbon Run a do letošního šestého ročníku k závodu v Aktivním lesoparku Řepy vyslala tři čtyřčlenné štafety zaměstnanců.

Účastníci předchozích ročníků i noví běžci tak s dalšími závodníky včera v Praze pod heslem „Uteč předsudkům“ podpořili druhou šanci pro lidi, kteří si odpykali trest odnětí svobody a snaží se o návrat k normálnímu životu.

Yellow Ribbon Run je osvětovou akcí, která je v ČR realizována od roku 2016. Jejím cílem je integrace lidí s trestní minulostí, zejména odbourání předsudků a osvěta společnosti, která umí dát šanci na nový začátek. 

Projekt Yellow Ribbon a běh realizuje platforma složená z neziskové organizace RUBIKON Centrum, Probační a mediační služby a Vězeňské služby ČR.

Se žlutou stužkou běželi lidé po výkonu trestu, zaměstnavatelé i pracovníci státních a neziskových organizací. Akce se zúčastnil ambasador běhu - herec, scenárista a filantrop Petr Čtvrtníček. Závod odstartoval představitel titulní role ve filmu Zátopek herec Dejvického divadla Václav Neužil.

Na akci vystoupily vězeňské kapely - pankrácká vězeňská kapela PanKRAT´s Band a kuřimská kapela Wsedě. Součástí tohoto tělesa je i herec, bavič a filantrop Petr Čtvrtníček, který v úterý pro hosty závodu navíc připravoval originální občerstvení.

Fandit kynšperskému týmu přijela i ředitelka věznice Martina Gänsel  a její první zástupce Ladislav Pokorný.

 

peb

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X