Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 26. října (VS ČR) – Další odsouzení absolvovali rekvalifikační kurz na obsluhu motorové pily a úspěšně složili závěrečné zkoušky. Rekvalifikace probíhala ve spolupráci s neziskovou organizací Volonté Czech o.p.s., přičemž vlastní realizaci zajistila vzdělávací instituce v oblasti odborného a akreditovaného vzdělávání, společnost EDC FELLI s.r.o. a absolventi kurzu obdrželi průkaz obsluhy motorové pily.

U všech kurzů je snaha o zajištění realizace i v následujícím období, neboť zájem odsouzených převyšuje kapacitní možnosti. Postupně jsou zařazováni ti, kteří splní podmínku zdravotní způsobilosti a ti, u kterých je předpoklad využití v rámci pracovního zařazení ve věznici a následně i po propuštění z výkonu trestu.

Během letošního roku doposud získalo 80 vězněných mužů průkaz obsluhy vysokozdvižného vozíku a 20 mužů pak průkaz obsluhy motorové pily, sekačky a křovinořezu.

Vedle neziskových organizací spolupracuje věznice při zajišťování rekvalifikace vězněných mužů také s úřadem práce, a to v rámci Memoranda o spolupráci pro zajišťování rekvalifikace odsouzených po dobu výkonu trestu odnětí svobody uzavřené mezi Vězeňskou službou České republiky a Úřadem práce České republiky.

peb

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X