Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 13. června (VS ČR) – Při návštěvě kynšperské věznice se sešli zástupci Českobratrské církve evangelické, Církve československá husitské a Pravoslavné církve k metodické poradě duchovních a k bohoslužbě s odsouzenými muži.

Akci připravovali vězeňští kaplani Juliana Hamariová a Jaroslav Šašek. Hosty, Západočeského seniora ČCE Miroslava Hamariho, Lukáše Bujnu, Metoděje Víta Kouta a Karla Cuchala, v úvodu přivítal první zástupce ředitele věznice Ladislav Pokorný, který vnímá duchovní péči jako nedílnou součást zacházení s odsouzenými a s duchovními promluvil o situaci ve vězeňství a zdejších podmínkách výkonu trestu.

Během krátké prohlídky věznice hosté promlouvali s personálem i vězni a seznámili se s fungováním oddělení výkonu kázeňských trestů. Při poradě se zabývali možnostmi poskytování duchovní služby během výkonu trestu a zájmem o ni ze strany vězněných i zaměstnanců. Zabývali se specifickými problémy této práce, praktickými otázkami, seznámili se s nástrojem SARPO (souhrnná analýza rizik a potřeb odsouzeného), možnými jinými nástroji a systémovými kroky do budoucna.

Na závěr proběhla bohoslužba s vybranými odsouzenými, kteří vyslechli kázání seniora, jenž do kapelní bible vepsal svůj vzkaz, přijali vysluhování Večeře Páně v kruhu a došlo i na krátké osobní rozhovory s přítomnými duchovními.

peb

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X