Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 19. prosince (VS ČR) – Zástupci věznice navštívili Domov pro seniory v Horních Pochlovicích, aby se setkali se zdejšími obyvateli při besedě o životě za mřížemi a předali jim vánoční dárky pořízené z dobročinné sbírky uspořádané svými zaměstnanci.

Setkání se zúčastnili senioři společně se zaměstnanci Domova a měli možnost klást všelijaké otázky 1. zástupci ředitele věznice Robinovi Scherbaumovi i dalším jeho kolegům. Na besedu přijel také čtyřletý holandský ovčák zvaný Čert, který slouží na úseku kynologie.

U příležitosti nadcházejících Vánoc byli obyvatelům Domova předány dárky pořízené z dobročinné sbírky uspořádané zaměstnanci věznice. Jednalo se o pomůcky k aktivizačním projektům,  interaktivní pomůcky a manipulační hračky k posilování jemné a hrubé motoriky, vitamínové prostředky a drobné dárky zhotovené odsouzenými.

Velkou radost udělalo seniorům setkání se služebním psem Čertem, který jim předvedl některé své dovednosti. Čert byl velmi přátelský a kontaktní a rád se nechal od mnohých pohladit a zapózoval i při společném focení.

Během besedy všichni zavzpomínali na dřívější spolupráci, během které odsouzení vybudovali místní altán, kapli, opravovali chodníky, shrabovali listí a prováděli mnohé další činnosti při údržbě a opravách přilehlého parku, kde staří lidé tráví spoustu času. Na jarní měsíce bylo proto předjednáno možné pokračování spolupráce v rámci extramurálních aktivit vězňů a další setkání s kynology, tentokrát v prostorách rozlehlé zahrady.

peb

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X