Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 29. května (VS ČR) – Příslušníci kynšperské věznice předvedli na Dětském dni v Těšovicích ukázku služebního zákroku.

Skupina pro zákrok pod jednotným velením v těžkých ochranných kompletech, vyzbrojena štítem a obuškem předvedla účastníkům Dětského dne v Těšovicích ukázku zákroku proti pachateli, který odmítal uposlechnout pokyny vězeňské služby a kladl přetrvávající odpor.

Hřiště za obecním úřadem bylo plné návštěvníků, kteří zvědavě vyhlíželi příjezd eskortního vozidla s příslušníky vybavenými modulárními ochrannými komplety s ochranným štítem v jedné ruce a  teleskopickým obuškem v druhé. Simulovaná demonstrace síly za použití donucovacích prostředků včetně služebního psa vzbudil velký zájem i respekt.

Zájemci si pak mohli jednotlivé části výstroje a výzbroje zblízka prohlédnout, potěžkat a třeba i vyzkoušet. K dispozici měli expanzní zbraň Kraken, beranidlo, pouta, poutací opasek a poutací popruhy. Vše si zvědavě prohlédly nejen děti, ale i dospělí. Příslušníci jim vše ochotně předvedli a vysvětlili. 

peb

Sdílet článek

Facebook
Platforma X