Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 27. února (VS ČR) - Natáčení nové dokumentární série s pracovním názvem Ve službě: za mřížemi, které probíhá od prosince v kynšperské věznici a mapuje zde, i v některých dalších věznicích, práci i soukromý život několika příslušníků a zaměstnanců vězeňské služby, je za svou polovinou. Autorkou a režisérkou dokumentu je Martina Eretová, která zpovídala doživotně odsouzené vrahy v dokumentární sérii Bez lítosti, jenž aktuálně vysílá televize Prima.

Jak dokumentaristka nedávno v pořadu Nový den na CNN Prima News uvedla, právě při natáčení s doživotně odsouzenými vrahy se zrodil nápad zachytit náročnou a odpovědnou, často nedoceněnou práci vězeňského personálu.

Natáčení probíhá vždy po celý den, kdy štáb nahlédne pod pokličku vězeňského života a zachytí každodenní rutinu i řadu nečekaných a nebezpečných situací, které musí zaměstnanci řešit.

"Myslím, že na rozdíl od ostatních ozbrojených složek je vězeňská služba nedoceněná a pracovat pro vězeňskou službu je prostě cool", uvedla autorka projektu v rozhovoru na Primě.

Hostem pořadu Nový den byl také 1. náměstek generálního ředitele VS ČR generál Tomáš Hůlka, který uvedl, že připravovaný projekt vnímá jako dobrý prostředek k prezentaci náročné a společensky důležité práce vězeňské služby a prostřednictvím televizních obrazovek příslušníkům a zaměstnancům ve věznicích poděkoval za jejich každodenní nelehkou práci.

peb

Sdílet článek

Facebook
Platforma X