Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 6. listopadu (VS ČR) - Studenti maturitních ročníků Střední školy veřejnoprávní TRIVIS Karlovy Vary absolvovali ve věznici týdenní studijní praxi. Seznámili se organizací života odsouzených, se systémem uzavřeného oddělení pro výkon kázeňských trestů i systémem běžného oddílu. Nahlédli do činnosti příslušníků vězeňské stráže a dozorčí služby a nechyběla ani oblast sociální práce, logistika, správní a ekonomické činností.

Personální oddělení připravilo pro stážisty program tak, aby se během pobytu ve věznici seznámili s jejím celkovým fungováním.

Na závěrečném vyhodnocení akce s ředitelem věznice Petrem Popelářem sdíleli dívky i chlapci své dojmy a pocity z nevšedního prostředí. Zaujala je práce vězeňských kynologů i příslušníků ze skupiny určené pro zákrok pod jednotným velením aj.

Praxe probíhala na základě Memoranda o vzájemné spolupráci z loňského září, kdy se obě strany zavázaly spolupracovat v oblasti prevence kriminality, oblasti vzdělávacích aktivit na úseku veřejného pořádku, bezpečnosti a penologie a vytvářet studentům předpoklady pro výkon budoucího povolání.

peb

Sdílet článek

Facebook
Platforma X