Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK nad OHŘÍ 8. března (VS ČR) – U příležitostí Mezinárodního dne žen připravilo vedení kynšperské věznice pro všechny ženy, které dnes musí být v práci, překvapení v podobě květiny a malé bonboniéry.

Mezi první obdarované patřily příslušnice, které se chystaly domů po noční směně. Krátce na to přicházely ženy na denní, později pak odpolední směnu. Nezapomnělo se ani na další ženy nastupující do příští noční služby.

V kynšperské věznici pracuje 75 žen. Dvanáct těchto žen slouží v uniformě na oddělení vězeňské stráže a šest na oddělení výkonu trestu. Ženy jsou zastoupeny ve všech oblastech činnosti a vedení si této jejich odpovědné a společensky významné práce velmi váží. Strážné, dozorkyně, vychovatelky, pedagožky, sociální pracovnice, psycholožky, lékařky, zdravotní sestry, kuchařky, ekonomky, personalistky, to je jen část profesí, které zde ženy vykonávají.

Vedení věznice jim při této příležitosti chtělo poděkovat za jejich každodenní práci, vyjádřit jim podporu a popřát vše dobré. 

Poděkování si zaslouží i ženy příslušníků, kteří často musí ve službě nahradit chybějící kolegy a se svými rodinami tráví o to méně času, a s květinami se myslelo i na ně. 

Akce byla připravena ve spolupráci s produkcí Karlsbridge, která spolupracuje s věznicí na přípravě dokumentu Ve službě: za mřížemi o práci i osobním životě lidí pracujících ve vězeňství.

 

peb

Sdílet článek

Facebook
Platforma X