Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 21. března (VS ČR) – Odsouzení muži zvelebili herní koutek, kde tráví čas děti vězněných otců při jejich návštěvách. Herní prostor určený těmto dětem tvoří součást vězeňské jídelny, která se využívá rovněž jako návštěvní místnost.

Dětský kout už sloužil svému účelu nějaký čas a projevil se na něm zub času. Po provedení potřebných oprav se prostory nově vybílili a poškozená výmalba s pohádkovými motivy byla nahrazena dětskými obrazy, které vězni sami namalovali.

Zachovat vztah mezi dítětem a odsouzeným rodičem může být obtížné a příjemné prostředí pomůže malým dětem při návštěvě lépe překonat ostych nebo i strach z cizího a neznámého prostředí.

Pro většinu vězněných otců je kontakt se svými dětmi důležitým aspektem na cestě k nápravě a proto chce věznice tuto oblast podporovat a umožnit dětem návštěvy rodiče v poněkud přívětivějším prostředí. Vhodné způsoby podpory a rozvoje rodinných vazeb odsouzeným otcům pomáhají po propuštění zapojit se znovu do běžného života a snižují riziko recidivy. S tímto cílem už v loňském roce věznice také zřizovala mimo svou oplocenou  část areál s houpačkami, prolézačkami a dalšími herními dětskými prvky, kde se mohou motivovaní odsouzení setkávat se svými potomky.

 

peb

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X