Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 12. prosince (VS ČR) - Věznice se opět zapojila do projektu Andělský strom Mezinárodního vězeňského společenství, o. s. (MVS), jenž je určen k upevnění vazby mezi dítětem a odsouzeným rodičem, k upevnění rodinných vazeb a materiální pomoci sociálně slabým rodinám odsouzených v době Vánoc.

Projekt ve kterém dobrovolníci posílají vánoční dárky dětem vězněných rodičů, pořádá MVS od roku 2011 a jeho cílem je posílit vazbu mezi dětmi a rodiči ve výkonu trestu. V letošním roce se do projektu zapojilo čtrnáct  odsouzených.

Děti, které mají rodiče ve vězení, mívají mnohdy smutný život. Období narozenin, prázdniny nebo vánoce pak bývá obzvlášť nelehké.  Prostřednictvím programu Andělský strom pomáhá MVS udržet či obnovit vztahy mezi uvězněným rodičem a jeho dítětem a dává příležitost k tomu, jak prakticky vyjádřit zájem a lásku.

Předpokladem zapojení odsouzeného do projektu je zájem o potomka, jeho osobní dopis dítěti, který mu bude zaslán spolu s dárkem. Do programu je možné zařadit děti ve věku do 15 let a vězněný rodič s ním nesmí mít soudně zakázaný styk.

Desítky dobrovolníků se po celé republice  již 12. rok spojují  k tomuto zajímavému, ale i náročnému projektu, na jehož konci více než 1000 dětí dostane vytoužený vánoční dárek spolu s dopisem od rodičů, kteří tráví Vánoce ve vězení a nemohou si jeho nákup dovolit.  

Tento projekt vznikl v roce 1981 v USA a rozšířil se postupně do více než 70 zemí světa.  

peb

Sdílet článek

Facebook
Platforma X