Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 20. března (VS ČR) – Odsouzení z výstupního oddílu prováděli v obci Kaceřov terénní úpravy multifunkčního sportoviště a dětského hřiště.

Jedná se o extramurální aktivity programu zacházení zaměřené na práci s odsouzenými z výstupních oddílů. Cílem aktivity je revitalizace obce Kaceřov, kde odsouzení muži budou vypomáhat i v následujícím období se zvelebováním travnatých ploch, terénními úpravami, malířskými a natěračskými pracemi, zkrátka se vším, co je v obci potřeba.

Každou tuto aktivitu pak zakončí nákupem v místním obchodě. Peníze na nákup mají předem vykontovány ze svých zdrojů. Získají tak přehled o aktuálních cenách a vlastním nákupem se připravují na život po propuštění. Zakoupené suroviny pak využití v rámci kroužku vaření při přípravě různých pokrmů.

Na výstupní oddíl se umisťují zpravidla motivovaní odsouzení s trestem delším než 3 roky, kteří před koncem výkonu trestu potřebují intenzivnější přípravu pro život na svobodě. Výstupní oddíly jsou vybaveny tak, aby se přibližovaly co nejvíce civilnímu způsobu ubytování.

Na programu zacházení s odsouzenými ve výstupních oddílech se podílí tým odborných pracovníků složený z vychovatele, sociálního pracovníka, psychologa, speciálního pedagoga a kaplana.

peb

Sdílet článek

Facebook
Platforma X