Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 14. prosince (VS ČR) – Ředitelka věznice Martina Gänsel u příležitosti Dne českého vězeňství, který připadá na dnešní 14. prosinec, ocenila náročnou práci a službu svých příslušníků a občanských zaměstnanců a předala jim rezortní vyznamenání ve formě plaket a medailí Vězeňské služby ČR za věrnou službu jako důstojné ocenění jejich dlouholeté společensky významné práce.

Dnešních osmnáct ocenění udělil generální ředitel Vězeňské služby ČR brigádní generál Simon Michailidis na návrh ředitelky za příkladné plnění služebních a pracovních povinností ve spojení s délkou služebního a pracovního poměru a mimořádné zásluhy o bezpečnost věznice.

Den českého vězeňství je završením celoroční práce příslušníků a zaměstnanců vězeňské služby. I letos se tento slavnostní akt vzhledem protiepidemickým opatřením odehrál v komorním duchu. Martina Gänsel zhodnotila končící rok jako velmi náročný a vyjádřila všem zaměstnancům a příslušníkům podporu a poděkování za odvedenou práci ve ztížených podmínkách.

Vězeňská služba si u příležitosti tohoto dne připomíná památku katolického kněze, pedagoga a reformátora vězeňství Františka Josefa Řezáče, který postavil své vězeňské reformy na stejných principech, jež fungují dodnes. 

Den českého vězeňství je spojován s 14. prosincem 1918, kdy první československý ministr spravedlnosti František Soukup vydal nařízení o služebním slibu pro nově nastupující dozorce a dozorkyně vězňů po vzniku Československé republiky a jeho obsah je srovnatelný se současnými požadavky na profesní etiku vězeňského personálu.

peb

 

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X