Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ (VS ČR) 12. dubna – Kynšperské věznice přivítala ve čtvrtek na návštěvě zaměstnance z věznice v Bayreuthu. Hosté během dopoledne absolvovali prohlídku Věznice Horní Slavkov a po poledni na ně čekal program ve zdejším vězeňském zařízení.

Více jak čtyři desítky německých kolegů měly možnost seznámit se s prostředím a podmínkami pro výkon trestu odnětí svobody těchto věznic a porovnat systém vězeňství obou zemí. Zajímali se o bezpečnostní otázky, podmínky pracovního zařazení vězňů, vzdělávání, stravování, lékařskou péči a další oblasti. Zaujala je ukázka výzbroje a výstroje příslušníků, sbírka nepovolených věcí zabavených odsouzeným a okouzlili je naši služební psi při ukázce poslušnosti, vyhledávání drog a zadržení pachatele.

Spolupráce s věznicemi St. Georgen Bayreuth a Hof byla navázána v roce 2002. V té době se jednalo o jedno vězeňské zařízení vedené tehdejším vládním ředitelem Dieterem Waasem. V roce 2014, u příležitosti odchodu Dietera Waase do důchodu, převzal vedení těchto zařízení Mathias Konopka. Věznice v Hofu se k 1. lednu t. r. osamostatnila a ředitelkou se stala dosavadní zástupkyně ředitele Anna Maria Kerscher.

 

peb

Sdílet článek

Facebook
Platforma X