Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 14. března (VS ČR) - Věznici navštívili zástupci podvýboru pro vězeňství poslanecké sněmovny Petr Sadovský a Michal Ratiborský, náměstek sekce vězeňství a resortní kontroly ministerstva spravedlnosti Petr Dohnal a generální ředitel vězeňské služby Simon Michailidis se svým náměstkem pro ekonomiku a logistiku Jaroslavem Myšičkou.

Ředitelka věznice Martina Gänsel obeznámila hosty s historií i vývojem věznice a informovala je o aktuálních podmínkách výkonu trestu. Hosty zajímala problematika zaměstnávání, poskytování zdravotnické péče, stravování, vzdělávání vězňů i další oblasti. Zaujal je záměr vybudovat mimo oplocenou část věznice areál pro setkávání odsouzených s rodinou, zejména s dětmi. Jedná se o vhodný způsob podpory a rozvoje sociálních vazeb. Uchovat vztah mezi dítětem a odsouzeným rodičem může být komplikované. Pro většinu vězněných otců je kontakt s dětmi důležitým prvkem na cestě k nápravě. Věznice chce tuto oblast podporovat a umožnit dětem návštěvy rodiče v méně nehostinném prostředí.

Během prohlídky věznice přišla delegace mezi odsouzené na běžný oddíl i na uzavřený oddíl pro výkon kázeňských trestů, kde příslušníci simulovali zákrok skupiny pod jednotným velením. Závěr návštěvy patřil ukázce výcviku služebních psů.

peb

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X