Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 6. srpna (VS ČR)  - Věznice se krátce před vypuknutím coronavirové pandemie pustila do dlouho plánované kompletní opravy další vězeňské ubytovny. Nyní je zhruba v polovině prací.

Akce začala opravami podlah, které byly před úpravami téměř havarijní. Původní betonové povrchy odstraňovala firma až na nosnou konstrukci pomocí odsouzených, které si na bourací a pomocné práce najala. Harmonogram prací načas narušila opatření proti šíření nemoci COVID-19.

V květnu se začalo s výměnou původních dřevěných oken za plastová souběžně s opravami rozvodů vody, odpadů a kanalizace. Provádí se také úpravy elektrorozvodů, telefonních i datových rozvodů a na řadě jsou změny dispozic některých ložnic. Větší ložnice sloužily k ubytování až dvanácti odsouzených. Jejich rozdělení  zděnou příčkou přinese možnost vhodnějšího ubytování po menších kolektivech. V další etapě bude opravena vězeňská jídelna, vestibul a kanceláře personálu. Na pracích prováděných svépomocí se podílejí odsouzení pracovně zařazení ve vlastních režijních provozech.

Akce má být ukončena letos v prosinci. Přinese významné zlepšení pracovního prostředí a pracovních podmínek pro personál, zlepšení ubytovacích podmínek vězňů a snížení provozních nákladů.

Objekt bývalých kasáren zprovoznila vězeňská služba v roce 1995 jako objekt Kolová organizačně začleněný pod věznici v Horním Slavkově. Osamostatnila se 1. ledna 2000. Jedná se o věznici s ostrahou, kde jsou oddělení s vysokým stupněm zabezpečení a se středním stupněm zabezpečení.  Aktuálně zde vykonává trest téměř 500 odsouzených.

peb

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X