Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 7. prosince (VS ČR) - Psovodi z kynšperské věznice při výcviku svých služebních psů spolupracují se strážníky Městské policie Františkovy Lázně a při nácviku modelových situaci využívají objekt bývalých Luisiných lázní.

S nápadem přišli městští strážníci, kteří do té doby prováděli namátkové kontroly bývalých lázní, kde se čas od času objevili nevítání hosté, jejichž přítomnost objektu rozhodně neprospívala.

Kynologové vězeňské služby spolupracují i se složkami IZS a dalšími sbory a výcviku se věnují v rozmanitém prostředí, aby maximálně posilovali výkonnost psa. Při výcviku prohlubují své zkušenosti a dovednosti, které uplatní v přímém výkonu služby. Výcvik psa je dlouhodobá a cílevědomá činnost, ke které je třeba přistupovat důsledně s ohledem na množství situací, které mohou během služby nastat. Psi určení k vyhledávání omamných a psychotropních látek se využívají k různým druhům prohlídek, naproti tomu k eskortám a jiným bezpečnostním se vyžívají psi všestranní. Na úseku kynologie se psovodi starají aktuálně o deset psů.

 peb

Sdílet článek

Facebook
Platforma X