Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 26. května (VS ČR) – Ukázku práce vězeňských kynologů a jejich čtyřnohých pomocníků připravili příslušníci vězeňské stráže pro děti z MŠ a ZŠ Libavské Údolí.

Psovodi přijeli za dětmi do sousední obce s několika svými služebními psy a na travnatém plácku za  školou jim předvedli příklady poslušnosti, některé pachové práce při vyhledávání drog nebo jak zadržet neposlušného pachatele a jeho zpacifikování. Ochranný oblek RONDO, který využívají figuranti při nácviku a prezentaci těchto ukázek, si mohla vyzkoušet i ředitelka školy Jaroslava Marečková.

Příslušníci si s dětmi hravou formou povídali o další své práci a povinnostech a přiměřeně je zapojili do některých ukázek. Děti měly možnost prohlédnout si auto i přepravní vozík na psy, které si mohly pohladit a odměnit je dovoleným pamlskem. Ukázky se jim moc líbily, akci si užily a mladší žáci psovodům nakreslili obrázky, které jim po skončení akce předali.

V jarní měsíce a na konec školního roku vyjíždějí psovodi i další zaměstnanci věznice na mnohé Dny dětí, do škol na besedy a další akce pro děti i širokou veřejnost.

 

peb

Sdílet článek

Facebook
Platforma X