Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 15. června (VS ČR - Misijní mezinárodní hudební skupina Vinesong opět navštívila odsouzené muže v kynšperské věznici. Poprvé zde byli se svým poselstvím lásky a odpuštění v roce 2014. Letos konají turné po celé České republice a místy jejich návštěv jsou právě také věznice.

Dokážou zpívat ve čtyřiceti jazycích, ač sami jsou zejména bydlištěm z JAR, Velké Británie, USA a Polska. Poselství odsouzeným mužům je zakotveno především v Bibli, koncert je provázen promítáním textů písní na zeď, aby se také odsouzení mohli zpěvem podělit.

Jak bylo možné se dozvědět z jejich reakcí, tak právě některé části povzbudivých textů jim zvláště utkvěly v mysli a snad i v srdci. Vinesong u nás zpíval bez jakéhokoliv nároku na odměnu.

Vinesong Českou republiku navštívil mnohokrát, poprvé již v devadesátých letech minulého století. Při svých návštěvách vedl bohoslužby, koncerty i večery chval v mnoha různých církvích a kostelích napříč všemi denominacemi. Vystupoval také na různých sekulárních akcích, jako byl například Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech.

Vinesong zpívá i česky a v češtině vydal dvě CD.

 

peb, JaSa

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X