Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 3. srpna (VS ČR) – Hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek jednal s ředitelem věznice Petrem Popelářem o možnostech spolupráce v oblasti zaměstnávání osob ve výkonu trestu odnětí svobody.

Petr Kulhánek se zajímal o výhody i nevýhody zaměstnávání mužů odsouzených k výkonu trestu odnětí svobody. Seznámil se podrobně s formami a aspekty zaměstnávání v podmínkách věznice, se skladbou odsouzených a jejich potenciálem. V doprovodu Petra Popeláře si prohlédl prostory, která má věznice k dispozici.

Věznice nabízí pracovní sílu na pracoviště firem mimo věznici a nově zrekonstruovanou halu ve výrobní zóně věznice s 400 m2 pracovní plochy. Další prostory je možné využít v ubytovací části věznice. Pro vězněné osoby i zaměstnance firem je k dispozici kompletní zázemí. Odsouzení nečerpají dovolenou, nečerpají náhrady mzdy při omezení výroby a v případě pracovní neschopnosti hradí náklady věznice. To jsou jen některé benefity, které zaměstnávání vězněných osob nabízí.

Pracovní zařazení během výkonu trestu odnětí svobody umožňuje vězňům splácet dluhy, popřípadě si vytvářet finanční rezervu pro dobu po propuštění a snižovat tak riziko recidivy.

peb

 

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X