Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 30. září (VS ČR) – Věznice vyhověla žádosti Dětského domova v Aši a pro dospívající mládež připravila exkurzi a besedu se zaměstnanci věznice.

Skupina mladých přijela do věznice se svými vychovateli. Po nezbytné kontrole a odbavení na vstupu do věznice je přivítala ředitelka věznice Martina Gänsel, která úvodním slovem představila věznici i účel výkonu trestu odnětí svobody. Vedoucí oddělení vězeňské stráže Robin Scherbaum a zástupce vedoucího oddělení výkonu trestu Michal Vacek pak v průběhu přednášky nastartovali představy mladých lidí o možných důsledcích zdánlivě nevinných forem zábavy a společností netolerovaného chování. Představili organizaci a chod věznice, podmínky výkonu trestu, programy zacházení i problematiku zaměstnávání aj.

V další části akce měli návštěvníci možnost seznámit se s výstrojí a výzbrojí příslušníků, s nepovolenými věcmi, které byly vězňům zabaveny i s chodem na oddělení výkonu kázeňských trestů, kde mohli krátce pobýt v jedné z cel. Mimořádným ohlasem ocenili praktickou ukázku spolupráce psovoda se služebním psem.

Cílem projektu dětského domova je prevence kriminality mladých lidí ve věku od 15 do 18 let a úloha maximálně podpořit dospívající ve volbě správného směru životní cesty.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X