Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 14. prosince (VS ČR) - Věznice u příležitosti Dne českého vězeňství uspořádala slavnostní shromáždění, ocenila své zaměstnance a připomněla si památku zakladatele moderních vězeňských metod, Františka Josefa Řezáče.

Ředitel věznice Petr Popelář předal při této slavnostní příležitosti deseti oceněným resortní vyznamenání za příkladné plnění pracovních i služebních povinností a věrnou službu ve spojení s délkou trvání služebního a pracovního poměru. Plakety a medaile udělil oceněným příslušníkům a občanským zaměstnancům na návrh ředitele věznice generální ředitel Vězeňské služby České republiky Simon Michailidis. 

Při společném setkání zhodnotil ředitel uplynulé období a poděkoval všem za každodenní nelehkou práci, které si váží a popřál jim šťastný nový rok, pevné zdraví, energii a chuť i odhodlání plnit odpovědně další úkoly, které jsou na vězeňskou službu kladeny. Připomněl, že letos si Vězeňská služba ČR připomíná 30. výročí vzniku a vydala u této příležitosti i pamětní čestnou medaili, kterou byli někteří zaměstnanci také  oceněni. 

Den českého vězeňství je spojen s 14. prosincem 1918, kdy první československý ministr spravedlnosti František Soukup vydal nařízení o služebním slibu pro nově nastupující dozorce a dozorkyně vězňů po vzniku Československé republiky. U příležitosti tohoto dne, jehož tradice byla zahájena v roce 2012, se v českých věznicích konají služební shromáždění k připomenutí historických tradic, reformních úspěchů a dosažených výsledků v českém vězeňství.

peb

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X