Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VĚZNICE KYNŠPERK NAD OHŘÍ 7. června (VS ČR) – Věznice realizuje dlouho plánovanou akci a v budově stravovacího provozu opravuje zastaralý vestibul

Věznice se nachází v areálu bývalých vojenských kasáren budovaných v 70. letech minulého století, jehož součástí je i původní objekt s modernizovaným kuchyňským provozem, jídelnami pro zaměstnance i odsouzené a vězeňská kantýna. Vězeňská jídelna slouží rovněž pro návštěvy odsouzených a konání některých jejich volnočasových aktivit.

Pro vstup do frekventované víceúčelové budovy sloužily po celou dobu původní dveřní sestavy, které jsou dnes již fyzicky staré, neopravitelné a pro každodenní potřebu nevyhovující.

Na vstupu do objektu se instalují nové bezbariérové dveřní sestavy, odpovídající současným potřebám a požadavkům. Souběžně je prováděna i výměna původní dlažby za novou.

Akce je financována z prostředků na opravy a údržbu dlouhodobého hmotného majetku a ze zisku provozovny střediska hospodářské činnosti.

Areál věznice zaujímá celkovou rozlohu 41ha, z toho ubytovací část činí více jak 6ha a výrobní zóna téměř 9,5ha. Ostatní plochu tvoří oplocené pozemky mimo vlastní věznici. V areálu věznice je 45 objektů. Čtyři budovy a část objektu zdravotnického střediska slouží pro ubytování odsouzených, další jsou využity jako pracovní prostory personálu správy věznice, strážní stanoviště, zdravotnické středisko, stravovací provoz, výrobní provozy, kotelna, čistírna odpadních vod, autoprovoz, sklady, tělocvična, ubytovna pro zaměstnance aj.

peb

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X