Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 15. března (VS ČR) – Studenty posledních ročníků TRIVIS – Střední školy veřejnoprávní, s. r. o. navštívila v Karlových Varech skupina pracovníků kynšperské věznice, aby jim představila činnost vězeňské služby a přiblížila možnosti pracovního uplatnění.

Studenti se seznámili se strukturou vězeňské služby i náplní činnosti jednotlivých úseků se zaměřením na činnost oddělení vězeňské stráže a oddělení výkonu trestu. Dověděli se, co obnáší práce strážných, dozorců, vychovatelů, sociálních pracovnic, psychologů a dalších odborných zaměstnanců, kteří s odsouzenými pracují.

V další části se seznámili s organizací života vězňů, režimem v uzavřeném oddělení pro výkon kázeňských trestů a dalšími aspekty výkonu trestu.  Zaujala je sbírka nepovolených předmětů zbavených odsouzeným i názorná ukázka použití některých donucovacích prostředků, využívaných například při eskortách.

Věznice posluchačům přiblížila možnost jejich potenciálního uplatnění i podmínky přijímacího řízení. Podrobněji do činnosti tohoto ozbrojeného sboru pak mladí nahlédnou v rámci studijních stáží, které věznice zajišťuje na základě Memoranda o vzájemné spolupráci, uzavřeném mezi oběma stranami v září 2022.

peb

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X