Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 12. března (VS ČR) – Na besedu za žáky posledních ročníků Střední školy živnostenské v Sokolově vyjela skupina pracovníků kynšperské věznice, aby jim přiblížila práci ve Vězeňské službě ČR.

Tři desítky studentů se dověděly řadu zajímavého o službě příslušníků i práci civilních zaměstnanců. Vedoucí oddělení logistiky Robert Kolov je na úvod seznámil se strukturou a obsahem činnosti jednotlivých úseků se zaměřením na oddělení vězeňské stráže, kde dlouho působil jako vedoucí.

Mladé zaujala výstroj i výzbroj příslušníků, kterou si mohli osahat a neméně zajímavá pro ně byla i sbírka nepovolených předmětů zabavených odsouzeným. Řada dotazů směřovala na zacházení s vězni a využití donucovacích prostředků, které jim názorně předvedl zástupce vedoucího oddělení vězeňské stráže Martin Meško s kolegou psovodem Jiřím Bažem. Chlapce i dívky zaujali také informace o práci kynologů a výcviku i využití služebních psů.

Vedoucí personálního oddělení Jiří Prančl pak studenty informoval podrobně o možnostech jejich uplatnění i podmínkách přijetí do služebního i pracovního poměru k Vězeňské službě ČR a zájemcům předal informační a prezentační materiály.

peb

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X