Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 31. prosince (VSČR) - Věznice se i letos zapojila do projektu Andělský strom Mezinárodního vězeňského společenství, o. s. (MVS). Projekt, ve kterém dobrovolníci posílají vánoční dárky dětem vězněných rodičů, pořádá MVS od roku 2011 a jeho cílem je posílit vazbu mezi dětmi a rodiči ve výkonu trestu. V letošním roce se do projektu zapojilo dvanáct odsouzených.

Děti, které mají rodiče ve vězení, prožívají mnohdy těžký a smutný život. Zvláště pak trávení významných dnů, jako jsou narozeniny, prázdniny nebo vánoce, bývá mnohdy nelehké. Prostřednictvím programu Andělský strom pomáhá MVS udržet či obnovit vztahy mezi uvězněným rodičem a jeho dítětem a dává příležitost k tomu, jak prakticky vyjádřit zájem a lásku.

Projekt je určen k upevnění vazby mezi dítětem a odsouzeným rodičem, k upevnění rodinných vazeb a materiální pomoci sociálně slabým rodinám odsouzených v době Vánoc.

Předpokladem zapojení odsouzeného do projektu je zájem o potomka, jeho osobní dopis dítěti, který mu bude zaslán spolu s dárkem. Do programu je možné zařadit děti ve věku do 15 let a vězněný rodič s ním nesmí mít soudně zakázaný styk.

Desítky dobrovolníků se po celé republice  již 11. rok spojují  k tomuto zajímavému, ale i náročnému projektu, na jehož konci více než 1000 dětí dostane vytoužený vánoční dárek spolu s dopisem od rodičů, kteří tráví Vánoce ve vězení a nemohou si jeho nákup dovolit.  

Tento projekt vznikl v roce 1981 v USA a rozšířil se postupně do více než 70 zemí světa.  

 peb

 

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X