Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 3. listopadu (VS ČR)  - Odsouzení z kynšperské věznice se opět zapojili do mezinárodního projektu Andělský strom, který letos již podesáté pořádá Mezinárodní vězeňské společenství, z.s. Projekt má za cíl posílit vazbu mezi dítětem a rodičem ve výkonu trestu, který má o své dítě skutečný zájem.

Život za mřížemi není komplikovaný jenom pro samotné vězně, ale i jejich rodiny. Často nejvíc trpí děti a především o Vánocích. Právě kvůli tomu vznikl projekt Andělský strom, který jim pomáhá. Nejen že za rodiče dětem kupuje a shání dárky, ale zároveň je navzájem propojuje. Dobrovolníci posílají vánoční dárky dětem uvězněných otců a matek spolu s jejich vlastním dopisem. Program je určen pro sociálně slabé rodiče, kteří nemají soudně zakázaný styk s dítětem a má o něj skutečný zájem.

Cílem je pomoci projevit dětem lásku a zájem a potěšit ho osobním dopisem, ke kterému bude přibalen malý dárek. Hlavním cílem není samotný dárek, ale poselství, které nese – táta, máma na mě myslí a mají mě pořád rádi, i když teď nemůžeme být spolu. Vloni takto bylo obdarováno téměř 1300 dětí. 

peb

Sdílet článek

Facebook
Platforma X