Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 22. prosince (VS ČR) - Věznice včera navštívila dětský domov v Chebu a přivezla s sebou dětem dárky pořízené v rámci adventní dobročinné sbírky uspořádané svými zaměstnanci.

Řediteli domova Petrovi Čavojskému je předal ředitel věznice Petr Popelář. Jednalo se o pomůcky pro různé volnočasové aktivity, školní potřeby, sportovní náčiní, knihy nebo třeba vstupenky do Aqua parku ve Františkových Lázní.  

Při krátkém posezení se ředitelé obou zařízení domluvili na možné spolupráci a výpomoci při údržbě a opravách objektu a dalších příležitostech k vzájemnému setkávání. Povídání o životě v zařízení bylo velmi zajímavé. O své zkušenosti se podělila i Petra Smrčková, která ve věznici pracuje jako vedoucí ekonomického oddělení a už několik let poskytuje dvěma chlapcům, sourozencům hostitelskou péči.

Dětský domov v Chebu a v Horním Slavkově disponuje dvěma zařízeními. Kapacita každého z nich je čtyřiadvacet lůžek. Ve středisku Cheb bydlí děti ve vile, ve které jsou tři bytové jednotky. Jedná se o moderní a přínosné pojetí ústavní výchovy, kdy děti vyrůstají v běžných podmínkách, které se podobají rodinnému životu. Děti navštěvují běžné školy a účastní se zájmových kroužků a aktivit, které nabízejí další školská zařízení města.

peb

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X