Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ/KRAJKOVÁ 16. prosince (VS ČR) – Odsouzení z výstupního oddílu přispěli i letos svými vánočními dekoracemi do dobročinného obchůdku a navštívili v sobotu 14. prosince tradiční adventní benefiční koncert v kostele sv. Petra a Pavla v Krajkové.

Vánoční předměty vyráběla řada dobrovolníků, děti ze základní školy v Krajkové a pod vedením vychovatelky paní Berty Majerníkové i odsouzení z výstupního oddílu. Dekorační materiál k výrobě věnovali zaměstnanci věznice a dřevo pak Lesy ČR .

Návštěvníci akce mohli tyto výrobky nakoupit pro sebe a své blízké a finančně tak přispět panu Jiřímu Hosovi z Kynšperka nad Ohří, který přišel při úrazu elektrickým proudem o sluch, obě ruce a nohu, na vybavení bezbariérového bytu.

Na koncertu vystoupily s půvabným pásmem děti z místní mateřské a základní školy a jazz-folková kapela SEVEN OF NINE.

Dosavadní výtěžek akce je zatím nejvyšší a organizátorka akce, zdravotní sestřička zdravotnického střediska věznice Alexandra Pokorná z Farní charity Sokolov a Farního společenství Krajková, dodala: „Myslím, že akce splnila svůj smysl. Došlo zde k setkání lidí napříč generacemi, zdravých i tělesně a duševně postižených, odsouzených i netrestaných… Jsem mile překvapena, kolik lidí bylo ochotno pomoci. Myslím, že na tom ještě nejsme s pomocí druhým špatně. Benefiční akce trvá do konce 31. prosince a zájemci o koupi vánočních dárků a dekorací za velmi příznivou cenu, mohou navštívit charitativní Tříkrálovou kavárničku nebo Tříkrálový obchůdek v Sokolově, kde jsou tyto věci v nabídce“.

Pro odsouzené mohou být podobné akce účinným prostředkem zacházení. Hudba umí uklidnit mysl, kultivovat duši a působit na charakter i chování člověka a dokáže být také významným motivačním prvkem. Akce se letos zúčastnili odsouzení z výstupního oddílu s několika vězni z oddílu pro věřící a se zájmem o duchovní hodnoty.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.