Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ/KRASLICE 29. července (VSČR) - Kynologové kynšperské věznice vyhověli žádosti organizátorů prvního ročníku vojensko- policejního tábora v Kraslicích a se svými čtyřnohými parťáky představili táborníkům i jejich vedoucím ukázky z výcviku poslušnosti, vyhledávání drog i vyhledávání v revíru a ukázku obrany. Na programu spolupracoval i policejní pyrotechnik z letiště v Karových Varech, který dětem předvedl pyrotechnický oblek, vzorky pyrotechniky i výbušnin.

Tábor pořádá nezisková organizace S.G.T.S (Secondary Group Team Soldiers), která se věnuje práci policejních zásahových jednotek a specializuje se na práci s dětmi a mládeží formou dětských dnů a letních táborů.

Úsek služební kynologie byl zřízen v roce 2008. Aktuálně má věznice 14 služebních psů, o které se stará 11 příslušníků. V září by měla být dokončena výstavba nového kynologického areálu. Stávající dřevěné kotce jsou vlivem opotřebení a povětrnostních podmínek ve špatném stavebně technickém stavu, podmínky pro ustájení psů nevyhovující a náklady na jejich údržbu neúměrné.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.