Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 13. března (VS ČR) - Věznice navázala spolupráci se sdružením Most k naději, zapsaným spolkem, se sídlem v Mostě (MONA) a rozšířila tak poskytování protidrogových služeb ve věznici. Předmětem dohody jsou preventivní sociálně adiktologické aktivity zaměřené na léčbu závislostí a resocializaci pachatelů trestné činnosti.

Spolupráce probíhá formou vzdělávacích besed, skupinových terapií a individuálních pohovorů se zaměřením na minimalizaci rizik možného poškození v důsledku užívání drog, infekční choroby, prevenci předávkování, následnou péči, možnosti okamžité pomoci a dluhovou problematiku.

Program nabízí systém aktivit, které klientům umožní snížit riziko relapsu, získat vhodnou formu následné péče, vzdělat se v problematice infekčních chorob a programu Snižování Rizik a tím předejít vzniku sociálně patologických jevů včetně kriminality. Programy jsou určeny zejména pro odsouzené z výstupních oddělení a jsou hrazeny z dotačních titulů Evropské unie, Ústeckého a Libereckého kraje, MPSV, MSp, města Most.

Spolupráce s nestátními neziskovými organizacemi v rámci realizace protidrogové politiky vězeňské služby doplňuje činnost poradny drogové prevence ve věznici. Poradna koordinuje činnost v oblasti protidrogové politiky, zajišťuje poskytování protidrogových služeb a plní další úkoly v oblasti prevence zneužívání drog. Na činnosti poradny se mohou podílet i externí specialisté včetně nestátních neziskových organizací, které s věznicí uzavřely dohodu o spolupráci. Sdružení Most k naději vzniklo v roce 1995. Poskytuje rozmanité sociální a další služby včetně provozu Linky duševní tísně (http://www.mostknadeji.eu/o-nas/).

peb

     

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X