Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

JIŘICE 23. listopadu (VS ČR) – Dne 14. 11. 2022 se konalo slavnostní předávání certifikátu o absolvování terapeuticko-vzdělávacího kurzu s názvem „Vězňova cesta“.

Z rukou ředitele věznice plk. Ing. Martina Boháče a vedoucího projektu Mgr. Františka Marka Míčka z Mezinárodního vězeňského společenství v České republice jej převzalo celkem 12 odsouzených, kteří se do projektu aktivně zapojili. Jedná se již o druhý běh tohoto programu v tomto roce realizovaný ve Věznici Jiřice.

„Vězňova cesta“ je vysoce sofistikovaný kurz, který probíhá v řadě věznic po celém světě. Mezinárodní vězeňské společenství, z.s. uvádí, že se jedná o program, který si klade za cíl přinést do života vězňů vnitřní proměnu za použití restorativních principů, tak jak jsou zachyceny v Markově evangeliu a jak jim vyučoval Ježíš Kristus. Projekt pracuje s pojmem odpouštění, a to sobě i druhým. Nastiňuje možnost zúčastněným přerušit stále se opakující koloběh související s pácháním trestné činnosti. Za současného kladení důrazů na to jak přijímat zodpovědnost za svá rozhodnutí, přináší kurz naději do života účastníků, že zvládnou vnitřní proměnu spojenou s dalším novým beztrestným životem.

 

jno

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X