Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Vězeňská Duchovenská Péče („VDP“) společně s objektem tzv. „Otevřené Věznice“ Jiřice, vyhlásila v prosinci roku 2019 soutěž o nejhezčí vánoční perníčky upečené odsouzenými a určené pro děti z dětských domovů. Soutěž byla určena pro všechny odsouzené ve všech věznicích v  ČR bez ohledu na stupeň zabezpečení. Dohromady se do soutěže  zapojilo 12 věznic.  Úkolem hodnotící komise bylo posoudit a vybrat z množství perníčků ty nejhezčí.  Komise zasedala 9. 12. v tomto složení:

Mgr. plk. Petr Blažek, (předseda komise) ředitel teplické věznice a vysokoškolský pedagog vyučující výtvarnictví

Pavel Zvolánek, B. Th., předseda VDP, kaplan valdický, absolvent pražské UMPRUM

Mgr. Kristýna Čobanová, operativní asistentka PVDP, probační úřednice

První místo získali odsouzení z Věznice Rýnovice, za nimi se umístili odsouzení z Věznice Pardubice a třetí místo vybojovali odsouzení z Věznice Rapotice.

Cílem projektu byla především snaha o zpříjemnění vánočních svátků dětem z dětských domovů a zároveň posílení dovedností vězněných osob, které při výrobě perníčků mohli zažít pocit potřebnosti a empatie. Ceny určené pro první umístěnou věznici byly do soutěže dodány a dále i osobně předány dne 29. 01. 2020 ve Věznici Rýnovice, zástupcem vězeňské duchovenské péče panem Pavlem Zvolánkem, B. Th. a zástupcem objektu tzv. „Otevřené věznice“ Bc. Veronikou Lukešovou, DiS. – sociální pracovnicí. Výsledky soutěže jsou dále prezentovány na webových stránkách Generálního ředitelství vězeňské služby ČR, VDP a v časopise Českého vězeňství.

Tímto chceme ještě jednou poděkovat všem zúčastněným věznicím, především pak jednotlivým zaměstnancům a odsouzeným, kteří na tvorbě perníčků participovali.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.