Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 26. února (VS ČR) – Projekt Tlapka v dlani ve Věznici Jiřice úspěšně pokračuje výcvikem nových vodících psů. Tentokrát se čtyři odsouzení starají o dvě štěňata rasy Goldendoodle. Ve vězení pejsci stráví dalších deset měsíců svého života.

O každého pejska se starají dva odsouzení – hlavní a vedlejší pečovatel. Je tak zajištěna celodenní péče a socializace štěňat. Odsouzení mají za úkol štěňata socializovat a naučit je základním povelům. Až bude fenkám Peggy a Ele jeden rok, budou předány do školy pro výcvik vodících psů v Brně, kde projdou dalším specializovaným výcvikem a po dalších osmi měsících budou, již jako plnohodnotní vodící psi, předáni svým budoucím nevidomým majitelům.

Projekt Tlapka v dlani byl ve Věznici Jiřice zahájen v srpnu 2019. Podporuje získávání nových dovedností, kompetencí a u vězněných osob posiluje jejich zodpovědnost. V neposlední řadě má i pozitivní dopad na sociální rehabilitaci odsouzených. Přítomnost štěňat ve věznici vede taktéž k redukci napětí mezi odsouzenými a odbourávání stresu.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.