Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

JIŘICE 4. března (VS ČR) - Zaměstnanci Věznice Jiřice projevili velkou dávku solidarity s obyvateli Ukrajiny a společně zorganizovali sbírku potravin a ošacení pro občany Ukrajiny.

Tři dny měli možnost zaměstnanci věznice darovat potraviny a ošacení pro obyvatele válkou zasažené Ukrajiny. Sbírka byla organizována ve spolupráci s potravinovou bankou v Praze a Rodinným centrem Milovice. Velké množství trvanlivých potravin, instantního jídla pro kojence a batolata, jednorázových plen a hygienického zboží bude dnešní den převezeno do potravinové banky a postupně dáno k dispozici ukrajinským uprchlíkům, kteří jsou nyní na území naší republiky. Ošacení, lůžkoviny, spacáky a deky budou předány do Rodinného centra Milovice, které se taktéž aktivně podílí na pomoci Ukrajině.

Mezi zaměstnanci věznice jsou i kolegové, kteří mají kořeny na Ukrajině, jsou plně jazykově vybaveni, a ve svém volnu se zapojili do aktivní pomoci při zajištění transportu uprchlíků z ukrajinských hranic do vnitrozemí a také tím, že participují na činnosti krizové linky pomoci obětem válečného konfliktu na Ukrajině.

 

hap

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X